"Your Life Through My Lens"

Posts tagged “outdoor photography

We are ready for 2014!!!

We had been preparing for this for a quite a time and we are so excited to announce that we had finally make it ready for all of you!!! Our new website is ready to serve you. Please visit us at www.azmirkhalid.com and spread the news!! there is a special button on the right top side to share our site if you like it. Cheers!!!

Advertisements

Our First Overseas Trip | 8th May – 20th May 2012

Salam, harapnya semua dalam keadaan sihat sejahtera la ye… Saje nak inform bahawa insyaAllah team AzmirKhalid Studio akan berada di Perth, Australia untuk sesi family portraiture disana. Dah sampai sana, kami sambung bercuti sekali lah…jadi selama 2 minggu bermula dari 7hb malam, telefon kami semua akan tidak dapat dihubungi, sekiranya ada yang nak hubungi kami, boleh buat melalui email atau isi sahaja borang di ruang ‘contact us’ yang disediakan dalam blog ni…insyaAllah akan di balas secepat mungkin.

Selain itu, kami harapkan anda semua dapat doakan keselamatan dan kesihatan kami pergi dan balik disana…maklum la, kt sana dh mula sejuk…dengarnya ada la dlm 12-18 darjah selsius…sejuk tu… aircond kt rumah pn sampai 16 darjah selsius je… 🙂

Sebelum kami berangkat, kami share skt gambar2 yang kami shoot pada minggu lepas… 1/5/2012 di putrajaya. 3 buah keluarga dalam 1 hari… ini sempena promosi FB fan kami…jadi, bagi yang belum ‘Like’ kami di facebook…cepat2 ‘Like’ page http://www.fb.com/azmirkhalid ye… boleh join promosi2 yang akan dijalankan dari masa ke semasa….


New Year Holiday – ‘Great Moments Pass By, Great Photos Remain’


Sedikit gambar pada percutian awal tahun 2011 pada 1&2/1/2011. 4 keluarga berkumpul untuk bercuti sambil shooting di Casa Rachado, Port Dickson. Percutian yang sangat indah, dikelilingi anak2 yang sentiasa mencuit hati dan teman2 yang lain…

Percutian ini mungkin akan selesai selepas balik ke rumah, tetapi dengan adanya gambar2 seperti ini membuatkan percutian ini terus hidup dalam ingatan…tersenyum sorang2 bila melihat kembali gelagat masing2 dalam gambar2 ni.

Kami di AzmirKhalid Studio ada menyediakan pakej khusus untuk merakamkan percutian anda supaya sentiasa kekal dalam ingatan anda….

Hubungi kami untuk maklumat lanjut….


Birthday Party Shoot -LIVE-

Birthday Party sememangnya majlis yang dinantikan oleh setiap kanak-kanak setiap tahun. kali ini saya paparkan sedikit gambar majlis ulang tahun di FullHouse Cafe, Ampang.

Walaupun dah selalu shoot birthday party, tapi task kali ini sangat mencabar. Mana tidak, biasa shoot dan balik office edit….tapi atas permintaan Madam Wong, mak kepada birthday girl, saya terpaksa shoot and print on the spot untuk menjadikan hadiah kepada tetamu2 yang hadir…jadinya, shoot + edit + print dalam masa 2 hours je….

Alhamdulillah, semua berjalan lancar walaupun ada sedikit masalah pada awalnya… Segalanya dah diserahkan pada Madam Wong San San dan mereka sangat gembira…..

Thousand Thanks to Madam Wong San San and Family….

 

regards,

Azmir Khalid

012-3184.184


Post-Wedd Portraiture at Kellie’s Castle, Perak

Hari ahad lalu, 21/11/2010 thePhotoshooterz ke Perak untuk shoot Post-Wedd Portraiture at Kellie’s Castle. Pasangan Khadijah & Abu yang berlangsung di Kelantan 2 minggu yang lalu bersambung plak di Perak untuk majlis menyambut menantu…selesai majlis, kami terus ke lokasi walaupun cuaca tidak begitu mengizinkan. Petang tu hujan plak, tapi apa2 pun, team thePhotoshooterz tetap berusaha terbaik untuk mendapatkan gambar2 terbaik walaupun dalam keadaan dan masa yang terhad. sedikit preview…

 

terima kasih,

Azmir Khalid

012 – 3184 184


Wani & Nizam – Cheras, Kuala Lumpur

Salam Ramdhan….

Sekian lama tak update on wedding photo…maklum la, wedding, banyak photo utk dipilih…tak berkesempatan plak…kali ni upload gambar wedding bulan 6 dulu…album semua dh selamat pun di serahkan pada pengantin…alhamdulillah mereka sgt gembira…dapat2 terus tayangkan slide show depan family dan sedara mara yang ada dirumah masa tu….mau 5 kali ulang tayang slide show tu….hehehe…

Sebelum terlupa, nak ucapkan Ramadhan Karim utk semua pembaca blog ni…moga ramdhan tahun ini lebih baik dari tahun2 sebelum ini.

Kepada Syazwani dan Nizam…..terima kasih kerana memilih saya…..


great MOMENTS pass by… great PICTURES remain

It is great to go on a holiday. it is greater if we can bring back a good picture of our beloved family on the holiday back home. the pictures will give you lifetime memories that can make you laughs when you look back in the future.

I like to shoot baby and kids photos as they are very natural in front of the camera. It is true that it is not easy to shoot them because we cannot ask them to pose for us, but i find it interesting to shoot candid shoot that seems they are posing for me.

This is some of my recent holiday with my beloved wife and my cute little Maisarah in Port Dickson, Negeri Sembilan. This is the first time she play sand on the beach…so please enjoy…

more photos in my facebook.

if you need my service to capture your happy moments on your holiday, anywhere in the world….let me know. i shoot every where that my clients choose to go.

regards,

.

.

.

AzmirKhalid

Principal Shooterz

thePhotoShooterz

012-3184184


Blog Stats

  • 60,242 hits

themarriage

Advertisements
%d bloggers like this: