"Your Life Through My Lens"

Posts tagged “children portraiture

Image

Our New Outdoor Portraiture Site in Putrajaya.

Baby Portraiture by AzmirKhalid

Baby Portraiture by AzmirKhalid

Last Saturday while I was having a 3months old baby portraiture outdoor in Putrajaya, the rain start. We have to stop but try to get some shots under the roof while waiting to go back to our car. The above photos is some that we manage to get. So we decided to continue the session the next day in the morning. Early in the morning I get a message from my client suggesting a new place also in Putrajaya for the morning session, I agreed and we meet there. Surprisingly the place was beautiful (how could i never hear about this place before??). Very well maintain park with flowers and tall pine trees. The weather was really nice that morning that we could continue the session till almost 11am. Love the natural lighting when the sun is covered by the cloud and give very soft lighting…. I get to shoot all using natural lighting… down is some of the shots taken there with my little girl Maisarah Azmir and my little hero Hamzah Azmir while waiting the baby changing her diapers.. 🙂 more photos in my next post.

Children Portraiture by AzmirKhalid

Children Portraiture by AzmirKhalid

Children Portraiture by AzmirKhalidChildren Portraiture by AzmirKhalid

Children Portraiture by AzmirKhalid

Children Portraiture by AzmirKhalid

For those interested to have outdoor portraiture, I highly recommended to have it here. Contact me at 0123184184 or studio@azmirkhalid.com to have a session with me.

Regards.

Advertisements

New Year Holiday – ‘Great Moments Pass By, Great Photos Remain’


Sedikit gambar pada percutian awal tahun 2011 pada 1&2/1/2011. 4 keluarga berkumpul untuk bercuti sambil shooting di Casa Rachado, Port Dickson. Percutian yang sangat indah, dikelilingi anak2 yang sentiasa mencuit hati dan teman2 yang lain…

Percutian ini mungkin akan selesai selepas balik ke rumah, tetapi dengan adanya gambar2 seperti ini membuatkan percutian ini terus hidup dalam ingatan…tersenyum sorang2 bila melihat kembali gelagat masing2 dalam gambar2 ni.

Kami di AzmirKhalid Studio ada menyediakan pakej khusus untuk merakamkan percutian anda supaya sentiasa kekal dalam ingatan anda….

Hubungi kami untuk maklumat lanjut….


Birthday Party Shoot -LIVE-

Birthday Party sememangnya majlis yang dinantikan oleh setiap kanak-kanak setiap tahun. kali ini saya paparkan sedikit gambar majlis ulang tahun di FullHouse Cafe, Ampang.

Walaupun dah selalu shoot birthday party, tapi task kali ini sangat mencabar. Mana tidak, biasa shoot dan balik office edit….tapi atas permintaan Madam Wong, mak kepada birthday girl, saya terpaksa shoot and print on the spot untuk menjadikan hadiah kepada tetamu2 yang hadir…jadinya, shoot + edit + print dalam masa 2 hours je….

Alhamdulillah, semua berjalan lancar walaupun ada sedikit masalah pada awalnya… Segalanya dah diserahkan pada Madam Wong San San dan mereka sangat gembira…..

Thousand Thanks to Madam Wong San San and Family….

 

regards,

Azmir Khalid

012-3184.184


BIRTHDAY PARTY TIME!!!

Salam semua….selamat hari raya…maaf agak terlambat nak wish…ini semua disebabkan masalah teknikal pada macbook pada hari raya pertama haritu…dekat sebulan masuk warranty, so skrg dah sihat balik dah macbook ni….baru boleh update blog ni….so sepanjang raya hari tu, sempat team thePhotoShooterz g shoot 2 birthday party. 1st one ADAM FARHIN 4thn….Adam Farhin ni ada 2 lagi adik yang juga nama Adam gk….comel2 semua…majlis ni berlangsung di Putra Heights pada 25 September lalu….. 1 gambar je dulu, yang lain sedang dalam process editing dan akan di update kemudian…..

 

Majlis ke2 majlis Baby Sumayyah, 1 tahun….majlis disambut juga bersama Atoknya yang berkongsi birthday pada bulan yang sama….Majlis ni berlangsung di Jalan Ipoh, KL pada 2 October baru ni…..ni pun 1 gambar je dulu….yang lain akan menyusul kemudian….stay tune…

.

.

.

.

AzmirKhalid thePhotoShooterz

0123184184

azmir@azmirkhalid.com


More studio shots in house

Seronok main dengan lighting ni. macam2 boleh kita buat. berada di rumah bersama lampu akan membuatkan kita lebih selesa untuk bekerja. siapa cakap kena pergi studio baru boleh dapat gambar2 cantik? sekarang, anda boleh dapatkan gambar2 berquality studio dengan hanya duduk dirumah anda je…call saya, dan saya akan bawa ‘studio’ saya ke sana….hehehe….

.

.

.

azmirkhalid

0123184184

http://www.azmirkhalid.com


Outdoor Portraiture


Baby and Family Portraits

Hari ni hari buruh…hari bercuti untuk semua pekerja2…bukan sahaja pekerja buruh, tapi semua pekerja…jadi untuk mengisi hari cuti ni, saya buat sesi family photoshoot.

Hari ni shoot 2 family. Family En. Dzul Helmi dan Family aku sendiri. Seronok ambil gambar baby ni, aksi mereka sentiasa nampak comel je. tapi ambil gambar baby ni tak semudah yang dijangkakan la, sebab baby ni bukan boleh kita bagi arahan, jadi memang memerlukan banyak kesabaran. Tapi bila tengok hasil, memang best la…berbaloi bersabar…

kepada semua yang bekerja…SELAMAT HARI PEKERJA!!!

Jadi, klu anda nak gambar anak anda seperti ini, boleh hubungi saya di 0123184184 / azmir@ajibahdesign.com.


Blog Stats

  • 60,356 hits

themarriage

Advertisements
%d bloggers like this: