"Your Life Through My Lens"

Events

We are ready for 2014!!!

We had been preparing for this for a quite a time and we are so excited to announce that we had finally make it ready for all of you!!! Our new website is ready to serve you. Please visit us at www.azmirkhalid.com and spread the news!! there is a special button on the right top side to share our site if you like it. Cheers!!!


Blooming Tots Montessori Preschool Concert Day | Toddlers & kids Photographer Malaysia

Hujung tahun memang menjadi masa yang ditunggu-tunggu oleh pelajar-pelajar sekolah. sebab apa lagi kalau bukan cuti sekolah. Tetapi, berbeza pula dengan ibu-bapa, mereka lebih menunggu keputusan atau masa bertemu dengan pendidik anak-anak mereka. Untuk sekolah tadika (preschool), menjadi kebiasaan bagi mereka menganjurkan konsert akhir tahun. Dimana anak-anak didik mereka akan mempersembahkan persembahan dihadapan ibu-bapa mereka. Saat inilah yang dinantikan bagi ibu-bapa yang ada anak di tadika, lagi-lagi anak pertama. Ianya pasti menjadi kenangan yang tidak akan dilupakan.

Di post kali ini, saya sertakan gambar2 di konsert tadika Blooming Tots, Shah Alam. Gambar2 ini semua dirakam khusus untuk koleksi Maisarah dan bukan keseluruhan. Lagi best kalau kita ada gambar khusus, lebih banyak aksi comel Maisarah boleh dirakamkan. Kalau ada ibu-bapa yang inginkan yang sama, boleh hubungi saya. Masih ada sekolah2 yang akan membuat konsert hujung minggu ni dan minggu depan.. apa-apa pun, silalah tengok gambar-gambar ni ye…. tq.

Azmir Khaid

012-3184184


Pesta Lampu Putrajaya 2011


Tourism Malaysia Light Boat

 

Jumat lepas, lepas selesai kerja di pejabat, sempat bawa Maisarah & Ummi Maisarah ke Pesta Lampu Putrajaya…saje nak bawa Maisarah tgk bunga api and lampu2 kt sana…walaupun hujan renyai2, orang kt sana sangat ramai…hampir 30 minit kami mencari parking…tapi alhamdulillah sempat juga Maisarah tengok…ni sedikit gambar2 yang sempat diambil…enjoy.. 🙂

5 minit Bunga Api

maisarah & Ummi teruja


A DOCTOR IN THE HOUSE | The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad

Hari ni saya sempat menyaksikan pelancaran buku yang sekian lama dinanti-nantikan oleh ramai pihak. Buku yang ditulis oleh mantan perdana menteri malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad yang diberi judul “A DOCTOR IN THE HOUSE: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad. Ia telah dilancarkan dan dijual diseluruh cawangan MPH dan kedai-kedai buku seluruh negara pada hari ini 8 Mac 2011. Buku dijual dengan harga RM100.00 senaskhah.

Sedikit extract dari buku tersebut:

In his twenty-two years as Prime Minister of Malaysia Dr Mahathir Mohamad transformed his country from an agricultural backwater into an industrial powerhouse that would become the seventeenth-largest trading nation in the world.

This remarkable achievement was not without controversy, and Dr Mahathir’s extraordinary vision and iron grip earned him both enemies as well as ardent admires within and outside Malaysia. He has been described -typically and paradoxically-as a tyrannical dictator, a bete noir, as well as an inspiring, courageous and outspoken defender of the downtrodden, the Third World, and moderate Islam.

At almost every turn Dr Mahathir rewrote the rules. This book reveals hitherto unknown aspects of this intensely private, but publicly bold, statesman. It provides a clear and compelling narrative of modern Malaysia political history as seen through the eyes of one of its greatest shapers. It is neither an apology nor a defence, but a forceful, compelling and often exciting account of how Dr Mahathir achieved what he did in so short time, and why.

Apa-apa pun, sedikit gambar sepanjang majlis tersebut untuk tatapan bersama….

 

Credit to Brainstorm Technologies kerana memberi saya peluang untuk bersama dalam majlis ni…


Siti Khadijah & Abu Abd Rahman – Kelantan

Salam semua….ni sedikit gambar2 dari majlis Perkahwinan Abu & Siti di Kelantan pada November 2010. Dari majlis pernikahan pada 5 November dan majlis Persandingan pada keesokan harinya. layan…

layari http://www.facebook.com/azmir utk gambar2 yang lain.

Tempahan untuk 2011 masih dibuka lagi, tempah tarikh anda segera…..

.

.

.

Azmir Khalid

0123184184


New Year Holiday – ‘Great Moments Pass By, Great Photos Remain’


Sedikit gambar pada percutian awal tahun 2011 pada 1&2/1/2011. 4 keluarga berkumpul untuk bercuti sambil shooting di Casa Rachado, Port Dickson. Percutian yang sangat indah, dikelilingi anak2 yang sentiasa mencuit hati dan teman2 yang lain…

Percutian ini mungkin akan selesai selepas balik ke rumah, tetapi dengan adanya gambar2 seperti ini membuatkan percutian ini terus hidup dalam ingatan…tersenyum sorang2 bila melihat kembali gelagat masing2 dalam gambar2 ni.

Kami di AzmirKhalid Studio ada menyediakan pakej khusus untuk merakamkan percutian anda supaya sentiasa kekal dalam ingatan anda….

Hubungi kami untuk maklumat lanjut….


Birthday Party Shoot -LIVE-

Birthday Party sememangnya majlis yang dinantikan oleh setiap kanak-kanak setiap tahun. kali ini saya paparkan sedikit gambar majlis ulang tahun di FullHouse Cafe, Ampang.

Walaupun dah selalu shoot birthday party, tapi task kali ini sangat mencabar. Mana tidak, biasa shoot dan balik office edit….tapi atas permintaan Madam Wong, mak kepada birthday girl, saya terpaksa shoot and print on the spot untuk menjadikan hadiah kepada tetamu2 yang hadir…jadinya, shoot + edit + print dalam masa 2 hours je….

Alhamdulillah, semua berjalan lancar walaupun ada sedikit masalah pada awalnya… Segalanya dah diserahkan pada Madam Wong San San dan mereka sangat gembira…..

Thousand Thanks to Madam Wong San San and Family….

 

regards,

Azmir Khalid

012-3184.184


Blog Stats

  • 59,848 hits

themarriage

%d bloggers like this: