"Your Life Through My Lens"

Events

We are ready for 2014!!!

We had been preparing for this for a quite a time and we are so excited to announce that we had finally make it ready for all of you!!! Our new website is ready to serve you. Please visit us at www.azmirkhalid.com and spread the news!! there is a special button on the right top side to share our site if you like it. Cheers!!!


Blooming Tots Montessori Preschool Concert Day | Toddlers & kids Photographer Malaysia

Hujung tahun memang menjadi masa yang ditunggu-tunggu oleh pelajar-pelajar sekolah. sebab apa lagi kalau bukan cuti sekolah. Tetapi, berbeza pula dengan ibu-bapa, mereka lebih menunggu keputusan atau masa bertemu dengan pendidik anak-anak mereka. Untuk sekolah tadika (preschool), menjadi kebiasaan bagi mereka menganjurkan konsert akhir tahun. Dimana anak-anak didik mereka akan mempersembahkan persembahan dihadapan ibu-bapa mereka. Saat inilah yang dinantikan bagi ibu-bapa yang ada anak di tadika, lagi-lagi anak pertama. Ianya pasti menjadi kenangan yang tidak akan dilupakan.

Di post kali ini, saya sertakan gambar2 di konsert tadika Blooming Tots, Shah Alam. Gambar2 ini semua dirakam khusus untuk koleksi Maisarah dan bukan keseluruhan. Lagi best kalau kita ada gambar khusus, lebih banyak aksi comel Maisarah boleh dirakamkan. Kalau ada ibu-bapa yang inginkan yang sama, boleh hubungi saya. Masih ada sekolah2 yang akan membuat konsert hujung minggu ni dan minggu depan.. apa-apa pun, silalah tengok gambar-gambar ni ye…. tq.

Azmir Khaid

012-3184184


Pesta Lampu Putrajaya 2011


Tourism Malaysia Light Boat

 

Jumat lepas, lepas selesai kerja di pejabat, sempat bawa Maisarah & Ummi Maisarah ke Pesta Lampu Putrajaya…saje nak bawa Maisarah tgk bunga api and lampu2 kt sana…walaupun hujan renyai2, orang kt sana sangat ramai…hampir 30 minit kami mencari parking…tapi alhamdulillah sempat juga Maisarah tengok…ni sedikit gambar2 yang sempat diambil…enjoy.. 🙂

5 minit Bunga Api

maisarah & Ummi teruja


A DOCTOR IN THE HOUSE | The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad

Hari ni saya sempat menyaksikan pelancaran buku yang sekian lama dinanti-nantikan oleh ramai pihak. Buku yang ditulis oleh mantan perdana menteri malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad yang diberi judul “A DOCTOR IN THE HOUSE: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad. Ia telah dilancarkan dan dijual diseluruh cawangan MPH dan kedai-kedai buku seluruh negara pada hari ini 8 Mac 2011. Buku dijual dengan harga RM100.00 senaskhah.

Sedikit extract dari buku tersebut:

In his twenty-two years as Prime Minister of Malaysia Dr Mahathir Mohamad transformed his country from an agricultural backwater into an industrial powerhouse that would become the seventeenth-largest trading nation in the world.

This remarkable achievement was not without controversy, and Dr Mahathir’s extraordinary vision and iron grip earned him both enemies as well as ardent admires within and outside Malaysia. He has been described -typically and paradoxically-as a tyrannical dictator, a bete noir, as well as an inspiring, courageous and outspoken defender of the downtrodden, the Third World, and moderate Islam.

At almost every turn Dr Mahathir rewrote the rules. This book reveals hitherto unknown aspects of this intensely private, but publicly bold, statesman. It provides a clear and compelling narrative of modern Malaysia political history as seen through the eyes of one of its greatest shapers. It is neither an apology nor a defence, but a forceful, compelling and often exciting account of how Dr Mahathir achieved what he did in so short time, and why.

Apa-apa pun, sedikit gambar sepanjang majlis tersebut untuk tatapan bersama….

 

Credit to Brainstorm Technologies kerana memberi saya peluang untuk bersama dalam majlis ni…


Siti Khadijah & Abu Abd Rahman – Kelantan

Salam semua….ni sedikit gambar2 dari majlis Perkahwinan Abu & Siti di Kelantan pada November 2010. Dari majlis pernikahan pada 5 November dan majlis Persandingan pada keesokan harinya. layan…

layari http://www.facebook.com/azmir utk gambar2 yang lain.

Tempahan untuk 2011 masih dibuka lagi, tempah tarikh anda segera…..

.

.

.

Azmir Khalid

0123184184


New Year Holiday – ‘Great Moments Pass By, Great Photos Remain’


Sedikit gambar pada percutian awal tahun 2011 pada 1&2/1/2011. 4 keluarga berkumpul untuk bercuti sambil shooting di Casa Rachado, Port Dickson. Percutian yang sangat indah, dikelilingi anak2 yang sentiasa mencuit hati dan teman2 yang lain…

Percutian ini mungkin akan selesai selepas balik ke rumah, tetapi dengan adanya gambar2 seperti ini membuatkan percutian ini terus hidup dalam ingatan…tersenyum sorang2 bila melihat kembali gelagat masing2 dalam gambar2 ni.

Kami di AzmirKhalid Studio ada menyediakan pakej khusus untuk merakamkan percutian anda supaya sentiasa kekal dalam ingatan anda….

Hubungi kami untuk maklumat lanjut….


Birthday Party Shoot -LIVE-

Birthday Party sememangnya majlis yang dinantikan oleh setiap kanak-kanak setiap tahun. kali ini saya paparkan sedikit gambar majlis ulang tahun di FullHouse Cafe, Ampang.

Walaupun dah selalu shoot birthday party, tapi task kali ini sangat mencabar. Mana tidak, biasa shoot dan balik office edit….tapi atas permintaan Madam Wong, mak kepada birthday girl, saya terpaksa shoot and print on the spot untuk menjadikan hadiah kepada tetamu2 yang hadir…jadinya, shoot + edit + print dalam masa 2 hours je….

Alhamdulillah, semua berjalan lancar walaupun ada sedikit masalah pada awalnya… Segalanya dah diserahkan pada Madam Wong San San dan mereka sangat gembira…..

Thousand Thanks to Madam Wong San San and Family….

 

regards,

Azmir Khalid

012-3184.184


-teaser- Khadijah luv Abu @ Kelantan -teaser-

Salam semua, sekian lama tak update blog ni…tapi kali ni kembali dengan sedikit teaser untuk wedding terkini pada 5&6/11/2010 baru ni. Majlis diadakan di Jalan Hospital, Kota Bharu, Kelantan. Ini merupakan 1st time saya ke Kelantan. Agak excited gk…seawal 6.30pagi sy n team telah bergerak…perjalanan yang menyeronokkan…sesampai sana, kami sesat hampir 1 jam di Kota Bharu….maklumla, 1st time smpi dan bergantung pada GPS…tapi dh banyak jalan2 ditukar menjadi 1 way…mana tak pening GPS tu….tapi alhamdulillah selamat sampai kerumah pengnatin. oklah, untuk tidak memanjangkan cerita, ni ada 2 gambar sahaja dulu….yang selebihnya tunggu album siap nanti…

buat K.Dee n Abu: Selamat Pengantin Baru…jumpa di Perak nanti…

 

Azmirkhalid
0123184184

BIRTHDAY PARTY TIME!!!

Salam semua….selamat hari raya…maaf agak terlambat nak wish…ini semua disebabkan masalah teknikal pada macbook pada hari raya pertama haritu…dekat sebulan masuk warranty, so skrg dah sihat balik dah macbook ni….baru boleh update blog ni….so sepanjang raya hari tu, sempat team thePhotoShooterz g shoot 2 birthday party. 1st one ADAM FARHIN 4thn….Adam Farhin ni ada 2 lagi adik yang juga nama Adam gk….comel2 semua…majlis ni berlangsung di Putra Heights pada 25 September lalu….. 1 gambar je dulu, yang lain sedang dalam process editing dan akan di update kemudian…..

 

Majlis ke2 majlis Baby Sumayyah, 1 tahun….majlis disambut juga bersama Atoknya yang berkongsi birthday pada bulan yang sama….Majlis ni berlangsung di Jalan Ipoh, KL pada 2 October baru ni…..ni pun 1 gambar je dulu….yang lain akan menyusul kemudian….stay tune…

.

.

.

.

AzmirKhalid thePhotoShooterz

0123184184

azmir@azmirkhalid.com


SIFE Malaysia National Exposition 2010 – PWTC, Kuala Lumpur

30 jam team thePhotoshooterz yang terdiri dari saya, firdausmokhtar, faiz arman, dan farhan jamil berada di PWTC Kuala Lumpur untuk cover event SIFE Malaysia National Exposition ni. Ramai yang tanya, apa tu SIFE Malaysia? untuk yang bertanya tu blh layari SIFE Malaysia.

Pertandingan yang sangat hebat…15 University seluruh negara terlibat dan puluhan lain yang turut bersama dalam program selama 3 hari ni…..kami diPhotoshooterz sangat berbesar hati dan gembira kerana terpilih untuk shoot event ni…thanks to SIFE Malaysia (Datin Norela, Shammaredza dan Kamila). You all had done a great job…

Apa2 pun, ni sedikit teaser gambar untuk event ni….

Gambar ni di shoot oleh team thePhotoshooterz (firdausmokhtar) di Putrajaya dan dihadiahkan kepada Dato’ Seri Mustapa Mohamed pada majlis penutup dan penyampaian hadiah event ini….

.

.

.

Event Photography by azmirkhalid thePhotoshooterz

0123184184

azmir@ajibahdesign.com


SIFE MALAYSIA

Rasanya lama tak update blog ni….maklum la, agak busy menyiapkan album2 perkahwinan bulan Jun aritu…selesai shooting wedding pada bulan 6, bulan 7 ni dibuka denga rezeki event photography plak….lebih mencabar lagi, event ni merupakan national level dimana akan melibatkan Menteri.

Bermula Ahad ni sehingga Selasa, team thePhotoshooterz akan buat coverage sepanjang exposition SIFE Malaysia 2010. Pelbagai IPTA dan IPTS akan turut serta dalam pertandingan ini…

apa2 pun, tunggukan update2 team thePhotoshooterz nanti….update lebih cepat di facebook fan page kami yang baru dilancarkan beberapa hari lepas…. sila lawati

WWW.FACEBOOK.COM/THEPHOTOSHOOTERZ

t-shirt Official Photographer SIFE Malaysia Exposition 2010


Weddingz…

Bulan Jun memang bulan orang kawin….rasanya semua wedding photographer full ngan assignment masing2….so ni nak share skt shoot kt Subang Jaya….skt je dulu, yang lain masih dalam process editing….enjoy…

thePhotoshooterz

azmirkhalid

Principal Photographer


Karnival Belia 1 Malaysia 2010 di Putrajaya



Hari sabtu yang lepas, aku ke putrajaya ngan isteri dan anak tercinta…pergi dengan 2 tujuan….tujuan pertama sebab nak pastikan PA System yg aku supply semua berjalan lancar dan yang kedua untuk shoot drift kt sana…

Karnival Belia 1 Malaysia ni dirasmikan oleh Perdana Menteri kita pada pagi sabtu tu….tapi aku terlepas sebab smpi lambat sikit….mana taknya, semua jalan di tutup…so kena cari tempat parking yang paling dekat dengan karnival ni….Banyak sangat majlis dijalankan di Putrajaya pada hari yang sama. Jom Heboh TV3 pn pada hari yang sama gk.

Karnival ni juga dihadiri oleh Datuk Seri Dr Zahid Hamidi, Menteri Pertahanan dengan rombongan motor-motor berkuasa tinggi…

Lambaian dari Datuk Seri Dr Zahid Hamidi

harap2 anda semua terhibur la ek….


AlFarabiBand Facebook Fan Gathering 2010

Semalam malam team thePhotoshooterz yg terdiri dari aku dan Firdausmokhtar dijemput untuk shoot gathering AlFarabiBand ni. Gathering ni diaorang buat sempena meraikan peminat diaorang dalam facebook jauh dari German datang untuk nak saksikan persembahan live mereka. Nak dijadikan cerita, punya fanatik peminat ni, dia boleh hafal lagu2 AlFarabiBand ni walaupun dia orang German asli. Jadi untuk pendekkan cerita, ni ada sedikit gambar2 yang sempat kami rakamkan. Selebihnya boleh tengok kt sini.


Akikah Ceremony Baby Aleesya

Baby comel ni nama die Aleesya, baru masuk 9bulan, dah ada 6 batang gigi…so cute. ada muka ala2 sin chan tak???hehehe…pipi dia memang gebu sgt…ni majlis akikah yang diadakan di rumah atok belah emak baby Aleesya di Senawang, Seremban Negeri Sembilan.

more photos at my facebook account!!! come and add me to be in your friend list…


Engagement Nadia Kamaruddin at TTJ, Seremban

Zaman sekolah orang kata zaman bercinta. Ramai yang bercinta dari sekolah. Tapi tak semua kekal sehingga ke pelamin. Pasangan hari ni berjumpa masa zaman sekolah di URESS (Undang Rembau Secondary School) di Rembau dulu…dan kekal sehingga sekarang…Alhamdulillah…moga lepas ni cepat kawhin plak….


Akad Nikah Suwaibah & Azri @ Kuang

Majlis nikah Suwaibah dan Azri yang diambil kt Masjid Kuang, Jalan Ciku. Majlis sangat simple yang dihadiri oleh keluarga terdekat dari kedua2 belah pihak sahaja. Selepas habis majlis, mereka terus sambung dengan Majlis Resepsi Perempeuan di Dewan Merdeka Kuang. Gamabr2 Resepsi akan mujul kelak.


Lyna & Madey (Video Version)


Up2Date Fashion Show @ KL

Up2Date, fashion muslimah yang trandy berasal dari Indonesia. Kepada muslimah2 yang ingin berketrampilan modern dalam masa sama menjaga syariat, boleh la cuba fashion dari Up2Date. thePhotoshooterz telah menjadi official photographer untuk fashion show Up2Date di KL.


Blog Stats

  • 60,820 hits

themarriage

%d bloggers like this: